Wytrawne muffiny z fetą, suszonymi pomidorami i oliwkami







Przepraszam, że ostatnio rzadko do Was piszę. Brak sił i chęci nie do końca jest usprawiedliwieniem, nawet w moim stanie, ale niestety tak to wygląda. Obiecuję poprawę, tym bardziej, że coraz to więcej osób do mnie zagląda. To strasznie miłe. Z tego miejsca pragnę podziękować, licząc na Wasze komentarze.

Ale przejdę już do przepisu na pyszne babeczki, czyli popularne muffiny.

Owe muffiny, to znakomita przekąska. Można ją podać również jako podwieczorek lub zastąpić szkolne kanapki naszych dzieci.
Ja osobiście lubię je na śniadanie, do dużej, pysznej kawy.



Muffiny wytrawne
z fetą, suszonymi pomidorami i oliwkami

Potrzebne będą:

W jednej misce łączymy  ze sobą suche składniki, w drugiej mieszamy mleko z jajem, olejem i dodatkami. Obie mikstury łączymy, niezbyt dokładnie mieszając. 
Gotowe ciasto nakładamy do foremek przeznaczonych do muffinek w 2/3 objętości.
Pieczemy 15-20 minut, w 200 stopniach.
Gotową muffinkę ozdabiamy plastrem pomidorka i listkiem świeżej, aromatycznej bazylii.




Owe ciastka, są rewelacyjne, polecam. Podany przez mnie dzisiaj przepis, regularnie modyfikuję, zmieniając dodatki. Poszalejcie i piszcie koniecznie.
Ściskam Ilona


Etykiety: ,